Verzendkosten binnen NL €5,95

Bezorgen binnen Etten-Leur €2,50

Kosteloos ophalen in Etten-Leur

Verzenddagen woe t/m zat.

Inloggen

Zwangere vrouw

Is het gebruik van etherische olie veilig tijdens de zwangerschap?

Deze vraag krijg ik met regelmaat. Ik weet dat ik mezelf op glad ijs begeef wanneer ik hier over schrijf. De meningen binnen de wereld van aromatherapie lopen hier namelijk over uiteen.

Daarom houd ik het in dit stuk bij wat ik geleerd heb tijdens mijn opleiding: Aromatherapie en etherische oliën kunnen ingezet worden tijdens de zwangerschap, bij verantwoord gebruik. Mits je dus goed weet wat je kunt gebruiken en hoe. Neem absoluut geen etherische olie in tijdens je zwangerschap!

Uit voorzorg voor onverantwoord gebruik wordt er daarom dan ook soms heel stellig aangeraden helemaal geen etherische olie te gebruiken of i.i.g. niet tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap.

Algemene richtlijnen:

  • Vermijd inname. Focus op aromatherapie via verdamping: het meest veilig in de zwangerschap.  
  • Toe te passen op de huid is de dosering maximaal 1%. Verdun de oliën in jojoba-, kokos-, zoete amandel- of abrikozenpit-olie. Ook voor massage geldt de 1%-regel. 
  • Baden: 4-6 druppels etherische oliën in een emulgator; voetenbad: 2-3 druppels.
  • Kwaliteit, versheid en zuiverheid van de oliën zijn belangrijk. Biologische oliën zijn aan te bevelen. Koop daarom altijd bij een betrouwbare leverancier.  

In deze categorie van de webshop heb ik een kleine selectie gemaakt van producten die jij veilig mag en kan gebruiken tijdens je zwangerschap volgens de richtlijnen die ik geleerd heb.

Dat wil niet zeggen dat alles wat buiten deze categorie in mijn webshop staat niet gebruikt zou worden, neem hierover even contact op als je de wens hebt voor een bepaald product. Er zijn namelijk ook producten die je 9 maanden liever even laat staan.

Resultaat 1–32 van de 39 resultaten wordt getoond

Scroll naar boven

Let op: Baby op komst! Langere verwerkingstijd voor bestellingen in de webshop

Houd rekening met een langere verwerkingstijd! 

Na de geboorte worden er minstens 2 weken helemaal geen bestellingen verzonden. Houd de website en deze pop-up goed in de gaten voor de actuele verwerkingstijd van jouw bestelling! 

Het beantwoorden van jullie mails en berichten zal ook langer duren.

Aannames voor coachingstrajecten en consulten staan tijdelijk op stop. Na de kraamperiode worden deze weer opgepakt. Aanmelden hirvoor kan wel!

Dankjewel voor je begrip!

Vakantie 13 t/m 25 oktober

We zijn met vakantie van 13 tot en met 25 oktober.

Gedurende deze periode worden er geen pakketten verzonden. Je kunt echter gerust een bestelling plaatsen, maar houd er rekening mee dat deze pas na 25 oktober zal worden verzonden.