Verzendkosten binnen NL €5,95

Bezorgen binnen Etten-Leur €2,50

Kosteloos ophalen in Etten-Leur

Verzenddagen woe t/m zat.

Inloggen

Welk merk etherische olie is het best?

 

 

Welk merk etherische olie is het best?

 

Die vraag krijg ik wel eens. Ik heb daar geen pasklaar antwoord op. Dat is namelijk erg persoonlijk! Wat ik je wel mee kan geven is dat je, wanneer je een olie wilt inzetten op therapeutische basis, je een 100% pure etherische olie moet gebruiken en geen synthetische of parfumolie. 

Dat je precies weet wat er in dat kleine potje zit en dat de fabrikant dit jou ook kan vertellen. Staat de juiste botanische benaming op het potje en ook de afkomst? Mogelijk staat er zelfs welke winningsmethode en welk deel van de plant is gebruikt.

Waar heeft de plant gegroeid en waar is de olie gebotteld? Dit geeft je veel informatie over de kwaliteit, eisen aan het product en de therapeutische waarde van een etherische olie.

Etherische oliën zitten als het goed is in blauw of bruin gekleurde flesjes. Een pure etherische olie hoeft niet per definitie duur te zijn, dit zegt niet altijd iets over de kwaliteit. Maar, vind je 5 flesjes olie voor een paar euro in het schap? Krab jezelf dan toch eens achter de oren. Mogelijk heb je te maken met een synthetische geurolie. 

Zelf gebruik ik meerdere merken door elkaar. Ik bekijk per casus welke hulpvraag er is en welke olie, hydrolaat, vette plantenolie, co2 extract etc. daar het best bij past. Of dit nu van merk A of B is, vind ik minder van belang. Merken die ik zelf graag gebruik zijn Chi natural life, Oshadhi, Farfalla en Primavera. Maar geloof me, er zijn nog veel meer mooie en kwalitatief goede merken op de markt. 

Gebruik een merk of meerdere merken waar jij jezelf goed bij voelt en waar jij achter kunt staan. Past het concept bij je? Dat is ook een vraag die je jezelf kunt stellen.

Wat vind jij belangrijk en waarvoor ga jij de olie inzetten?
 

Mocht je zelf etherische oliën aan willen schaffen, dan raad ik je aan om goed onderzoek te doen. Liever nog, raadpleeg een aromatherapeut. Etherische oliën zijn zeer krachtig en het internet staat vol met (soms zelfs gevaarlijke) adviezen. Ga niet zomaar zelf aan de slag!

Liefs,
Sharon

Lees ook eens onderstaande blogs

Aromatherapie tijdens de zwangerschap
Etherische olie

Aromatherapie tijdens de zwangerschap

Aromatherapie tijdens de zwangerschap Is het gebruik van etherische olie veilig tijdens de zwangerschap? Deze vraag krijg ik met regelmaat. Ik weet dat ik mezelf

aromatherapie en allegieën
Gezondheid

Aromatherapie en allergieën

Aromatherapie en allergieën Aromatherapie en allergieën. Voordat je deze blog gaat lezen wil ik je verwijzen naar een blog dat ik vorig jaar heb geschreven

Scroll naar boven