Verzendkosten binnen NL €5,95

Bezorgen binnen Etten-Leur €2,50

Kosteloos ophalen in Etten-Leur

Verzenddagen woe t/m zat.

Inloggen

Etherische oliën?

Etherische oliën?

Etherische oliën zijn de vluchtige geurstoffen uit aromatische planten, geproduceerd en opgeslagen in speciale cellen in verschillende delen van de plant. 

Zo bevinden bij roos en jasmijn de geur cellen zich in de bloemblaadjes; bij pepermunt en basilicum in het blad; bij gember en valeriaan in de wortel; bij citrusvruchten in de schil en bij sandelhout en ceder in het hout. De plant gebruikt deze aroma’s voor het aantrekken van nuttige insecten en/of bestrijding van ziektekiemen.

Om deze eigenschappen voor mensen te gebruiken, worden deze essentiële oliën uit de plantendelen geëxtraheerd. Over het algemeen worden deze super geconcentreerde grondstoffen gewonnen via waterdampdestillatie maar ook persing of CO2 extractie wordt als techniek gebruikt. Hierdoor zijn etherische oliën op verschillende manieren toe te passen. Elke olie bezit een eigen, unieke samenstelling van actieve bestanddelen en dit mengsel van werkzame stoffen bepaalt de specifieke werking van een olie en heeft daardoor eigen en unieke eigenschappen. 

Sommige oliën pas je toe bij lichamelijke ongemakken zoals acné of zweetvoeten. Andere oliën hebben een grote uitwerking op de psyche en op onze emoties. Ze kunnen ontspanningen bevorderen of een prettige geur verspreiden in een kamer/praktijk waardoor onrust en angst vermindert. 

Volg Flesjes vol natuur op social media!

Middels informatieve posts, geschreven vol enthousiasme en op eigentijdse wijze hoop ik jou veilig en laagdrempelig te informeren over aromatherapie. 

Etherische oliën zijn hartstikke hip en voor iedereen! Van wollen vest tot panterprint!

Scroll naar boven