Verzendkosten binnen NL €5,95

Bezorgen binnen Etten-Leur €2,50

Kosteloos ophalen in Etten-Leur

Verzenddagen woe t/m zat.

Inloggen

Vaginale schimmels en etherische olie

 

Vaginale schimmelinfectie – Candida Albicans

 

Mijn vorige blog ging over huidschimmel, deze keer zoom ik in op candida. Dit is een gist wat we allemaal in ons lichaam hebben, maar door een disbalans kan er een overgroei ontstaan. Dit kan vervolgens een infectie veroorzaken. Een disbalans kan ontstaan door een verzwakt immuunsysteem, medicatie, hormonen of voeding.

Deze schimmelinfectie ontstaat vaak op de huid en geslachtsdelen. Maar candida kan ook voorkomen in je mond (spruw) en ín je lichaam.

In deze post besteed ik aandacht aan candida aan het vrouwelijk geslachtsorgaan. Ook wel een vaginale schimmelinfectie genoemd. 

Deze infectie veroorzaakt symptomen als brokkelige afscheiding, jeuk, pijn bij plassen of seks en kan ontstaan door hormonale veranderingen, verstoring van de zuurgraad, stress, seks e.a. Candida is lastig te bestrijden en wanneer je dit doet is het van belang om een goede balans te vinden in bestrijding en behoud van een gezonde hoeveelheid van dit gist.

De drogist staat vol met middelen om de infectie aan te pakken, maar een middel wat je op recept via de huisarts verkrijgt is vaak toch het meest effectief. Van belang is ook dat de oorzaak van je klacht wordt vastgesteld door een arts of natuurgeneeskundige.

Aromatherapie biedt ook mogelijkheden om een vaginale schimmelinfectie aan te pakken. Er zijn vitro onderzoeken die aantonen dat bepaalde etherische oliën net zo effectief zijn als de vaak voorgeschreven medicatie. (Op pubmed kun je hierover zinnige wetenschappelijke onderzoeken nalezen!)

Het is wel heel erg belangrijk dat je heel goed weet wat je doet en hoe. Vraag daarom altijd hulp aan een natuurgeneeskundige of gediplomeerd aromatherapeut.

Om je veilig op weg te helpen heb ik een kant en klare verzorgingsolie van Primavera voor de intieme zone toegevoegd aan de webshop.

Een vrij algemene en veilige tip wil ik in deze post nog delen. Een wassing met een schoon washandje door het genitale gebied gedrenkt in een lavendel of tea tree hydrolaat (met eventueel 2 druppels verse lavendel etherische olie van therapeutische graad) kan verlichting geven bij jeuk. Dit mag je een paar keer per dag herhalen.

Disclaimer! Deze blog is niet bedoeld als vervangend medisch advies. Raadpleeg bij medische klachten altijd een arts! Wel wil ik met deze post de vele mogelijkheden van aromatherapie nog eens benadrukken.

Liefs,
Sharon 

Lees ook eens onderstaande blogs

Aromatherapie tijdens de zwangerschap
Etherische olie

Aromatherapie tijdens de zwangerschap

Aromatherapie tijdens de zwangerschap Is het gebruik van etherische olie veilig tijdens de zwangerschap? Deze vraag krijg ik met regelmaat. Ik weet dat ik mezelf

aromatherapie en allegieën
Gezondheid

Aromatherapie en allergieën

Aromatherapie en allergieën Aromatherapie en allergieën. Voordat je deze blog gaat lezen wil ik je verwijzen naar een blog dat ik vorig jaar heb geschreven

Scroll naar boven