Verzendkosten binnen NL €5,95

Bezorgen binnen Etten-Leur €2,50

Kosteloos ophalen in Etten-Leur

Verzenddagen woe t/m zat.

Inloggen

Toepassingen etherische oliën

Toepassen van etherische oliën

Hoewel we bij het woord ‘aroma’ toch vaak denken aan het inhaleren van oliën, kun je etherische oliën ook erg goed gebruiken op de huid. Etherische oliën kunnen de huid herstellen, doen versterken (wat goed is voor de afweer) maar kunnen ook door het aan te brengen op de huid een uitwerking op de psyche hebben.

Sommige studies tonen aan dat een aantal etherische oliën en/of bestanddelen van etherische oliën antibacteriële of anti schimmel eigenschappen hebben. Sommige etherische oliën werken jeukstillend, (pijn)verzachtend of kunnen worden ingezet bij huidveroudering. Denk hierbij ook aan pukkeltjes, brandblaartjes, insectenbeten, schaafwondjes en blauwe plekken.

Verdamping van oliënwordt steeds populairder. Bijna in elk huis is wel een diffuser te vinden! Een geur kan erg sfeerbepalend zijn, je kunt je dan ook voorstellen dat je jezelf prettiger voelt bij een fijne geur in de omgeving waar je jezelf bevindt. Onderzoek toont aan dat je bij het verdampen van je juiste geur jezelf beter kunt concentreren en je stemming sneller stabiliseert.

Verder is verdamping ook erg goed voor de luchtwegen. Er zijn veel onderzoeken die aantonen dat etherische oliën zeer geschikt zijn bij luchtwegklachten. Door te verdampen en inhaleren kun je luchtwegklachten verlichten. Verdampen kan via een ultrasone aromadiffuser, door etherische olien toe te voegen aan heet water en daarmee te stomen, of door etherische oliën toe te voegen aan een aromabrander.

Je kunt ook gebruik maken van een persoonlijke inhaler. Dit is een metalen buisje gevuld met een katoenen lont welke je kan bedruppelen met etherische olie. Dit kan heel erg verlichtend werken tijdens verkoudheden of tijdens het hooikoortsseizoen.

Etherische oliën op de huid door middel van massage is een fijne manier om aromatherapie toe te passen, omdat het werkt op verschillende niveaus. Door de huid worden de oliën opgenomen in het lichaam en tegelijkertijd worden de oliën ingeademd. Daarnaast is er nog de positieve werking van de massage. Je kunt hierover meer lezen onder het kopje aromatische massage.

Aromatherapie wordt ingezet op verschillende niveaus, van thuisgebruik, spa’s of ziekenhuizen.
Elke soort olie bezit specifieke eigenschappen en kent verschillende toepassingen! Wil je hier meer over weten? Bekijk de mogelijkheden bij aromatisch advies.

Volg Flesjes vol natuur op social media!

Middels informatieve posts, geschreven vol enthousiasme en op eigentijdse wijze hoop ik jou veilig en laagdrempelig te informeren over aromatherapie.

Etherische oliën zijn hartstikke hip en voor iedereen! Van wollen vest tot panterprint!

Scroll naar boven