Verzendkosten binnen NL €5,95

Bezorgen binnen Etten-Leur €2,50

Kosteloos ophalen in Etten-Leur

Verzenddagen woe t/m zat.

Inloggen

Tips voor oud en nieuw!

 

Oud en nieuw en etherische olie?

 

Een moment om terug te kijken op wat is geweest en vooruit te kijken naar wat komen gaat.

Het afgelopen jaar ben ik begonnen met een eigen webshop en wat ben ik dankbaar voor al jullie mooie bestellingen! Ik heb jullie mogen ontvangen in de praktijk voor consulten, massages en fijne gesprekken. Ik ben officieel afgestudeerd aromatherapeut en ik heb veel mooie massage en wikkel cursussen gedaan. Nog veel meer plannen heb ik voor 2023. Ik ben nog lang niet klaar met ontwikkelen! Blijf je mij volgen?

Vanavond wordt er vuurwerk afgestoken. 𝙔𝙤𝙪 𝙝𝙖𝙩𝙚 𝙞𝙩 𝙤𝙧 𝙡𝙤𝙫𝙚 𝙞𝙩. Ik kan er van genieten maar sinds ik kinderen heb vervloek ik het met momenten.

Misschien is je kindje gespannen of bang?

Fijne kalmerende en angstremmende oliën om dan te verdampen zijn;

  • Roomse Kamille
  • Lavendel
  • Mandarijn

Vooral het bovenstaande trio bij elkaar hebben onze kinderen veel baat bij.

Verder kun je denken aan: Ylang Ylang, Neroli, Bergamot ook erg fijn!

Ik vernevel niet graag en vaak in de slaapkamer van mijn kinderen, maar oud&nieuw is wel een moment waarop ik hier wel voor kies. Ik zet de diffuser alvast aan tijdens het bed ritueel en laat deze aanstaan tot het moment waarop we met zijn allen gaan slapen. Dan zet ik hem uit. Vernevel geen etherische oliën op de slaapkamer wanneer je kindje jonger is dan 6 maanden. Tot aan 2 jaar in hele uitzonderlijke gevallen en zet dan liever de diffuser uit wanneer je de kamer verlaat. En vanaf 2 jaar echt met mate bij een verkoudheid of andere kortdurende situatie. Houd je kindje altijd goed in de gaten wanneer je etherische oliën in zijn of haar bijzijn vernevelt.

Een fijn alternatief voor een diffuser die de hele nacht met etherische oliën aan staat is een aromasteentje op het nachtkastje, een lichaamsbalsem/olie of een roomspray, bij kleintjes op basis van hydrolaten. In onze webshop vind je een mooi aanbod voor ook de allerkleinsten!

Mogelijk is je kind niet meer te houden/gespannen en overenthousiast. Misschien lukt het zelfs niet goed meer om te luisteren en vertoont hij of zij druk gedrag. Verdamp dan overdag alvast wat aardende oliën zoals;

  • Vetiver
  • Ceder
  • Patchouli
  • Lavendel

Ga voor de ‘moeder aarde’ mix uit de webshop! Of pak een fijne aardende room/aura spray! Zoals olifantje zet me op de grond. Samen even een korte bodyscan maken, een liefdevolle voetmassage met een warme kruik of troostkussentje op de buik terwijl je dit doet kan heel helpend zijn.

 

Katertje voor papa en mama morgenvroeg? Of een beetje moeite met opstarten?

 

Start de dag met citroen, kruizemunt en sinaasappel! Liever geen pepermunt met kinderen erbij!
Dit kan in de diffuser of je inhaleert even diep direct uit het flesje. Dit kun je dan eventueel ook doen met Rozemarijn, Eucalyptus of pepermunt. In onze webshop vind je een fijne energie boost roller! Veilig te gebruiken met je kindjes erbij. 

Hoofdpijn?
Verdun wat pepermunt olie met een vette olie en masseer deze goed in op je slapen, hals en schouders. Je kunt eventueel ook een koud kompres maken en dit op je hoofd leggen. Vul een schaal koud water, vul hier maximaal 2 druppels pepermunt aan toe. Meng het goed door elkaar en haal de doek er doorheen, wring hem goed uit en leg hem zo’n 5
à tien minuutjes op je voorhoofd. 

Ga je liever voor kant en klaar? Bij kant en klare rollers vind je een roller die je aan kunt brengen bij hoofdpijn. 

Last van de maag?
Verdun wat Roomse Kamille, Gember of Pepermunt in een vette olie en wrijf dit in op het maaggebied. Dek daarna lekker af en houd het bij een crackertje met kaas en volgende keer een wijntje minder. 

Bij nare luchtjes in huis is lemongrass een echte opfrisser! In de webshop vind je ook de ‘smell well’ mix olie. Fijn om ‘s nachts aan te zetten zodat je ’s morgens geen last meer hebt van nare geurtjes! 

Voor nu wens ik je vooral een hele fijne, veilige en gezellige jaarwisseling toe. Misschien staat jouw dag in het terugkijken, afsluiten, samen zijn of oliebollen bakken. Maak er vooral een mooie avond van! Stay safe! 

Veel liefs,

Sharon

Lees ook eens onderstaande blogs

Aromatherapie tijdens de zwangerschap
Etherische olie

Aromatherapie tijdens de zwangerschap

Aromatherapie tijdens de zwangerschap Is het gebruik van etherische olie veilig tijdens de zwangerschap? Deze vraag krijg ik met regelmaat. Ik weet dat ik mezelf

aromatherapie en allegieën
Gezondheid

Aromatherapie en allergieën

Aromatherapie en allergieën Aromatherapie en allergieën. Voordat je deze blog gaat lezen wil ik je verwijzen naar een blog dat ik vorig jaar heb geschreven

Scroll naar boven