Verzendkosten binnen NL €5,95

Bezorgen binnen Etten-Leur €2,50

Kosteloos ophalen in Etten-Leur

Verzenddagen woe t/m zat.

Inloggen

Stress en aromatherapie


Stress en aromatherapie

 

Het woord stress staat voor de reactie van ons lichaam op een beschadiging of bedreiging, ongeacht of die fysiek of mentaal is. Stress is een heel algemeen begrip. Het omvat alle reacties op zaken die jou onder druk zetten: ziekte, zorgen, prestatiedruk, overbelasting, uitputting, verdriet etc. Zie het als een soort actie-en-reactie: er komen gebeurtenissen op je af en daar reageert je organisme op.

Stress hoeft niet per definitie negatief te zijn. De stressreactie van je lichaam is er in de eerste plaats op gericht om je hersenen en spieren een boost te geven zodat je tot meer in staat bent in geval van bedreiging. Normaal gezien keert je lichaam na een stressreactie terug naar de normale modus en is er niets aan de hand.

Wanneer de spanning in je lijf aanhoudt en je lichaam niet meer naar de normale modus terugkeert, wordt er gesproken over chronische of ongezonde stress en uit zich dit vaak in fysieke klachten zoals: vermoeidheid, slapeloosheid, pijn, hartkloppingen, hoge bloeddruk, concentratieproblemen, angstklachten, verlaagd immuunsysteem etc. 

Gaan etherische oliën je stress klachten oplossen?

 

Gaan etherische oliën je stress klachten oplossen? Mijn antwoord is heel kort; nee. Het is aan jou om stress te leren signaleren en ermee te leren omgaan en waar dit niet lukt professionele hulp in te schakelen. De eerste stap van omgaan met stress is je bewust worden van wat er gebeurt. Je hebt voor een groot deel zelf in de hand hoe je omgaat met stress. 

-Word bewust van je lichaam, voel je lichaam niet pas wanneer het pijn doet of overbelast is. Dan is het al te laat. ‘Leer voelen.’
-Geef jezelf geen onmogelijke opdrachten
-Maak je eigen, bewuste keuzes, ga na wat jij nodig hebt om chronische stress uit je leven te bannen.
-Leef gezonder en ontspan meer
-Onderhoud je sociale contacten
-Zoek professionele hulp

Kunnen etherische oliën dan helemaal niets bijdragen aan stressgerelateerde klachten? JA, echt wel! Je kunt ze heel gericht ter ondersteuning inzetten op de vlakken waar jij dit nodig hebt. Maar een hele belangrijke voorwaarde om ze hun werk te kunnen laten doen is dat je aan de slag gaat met alles wat ik hierboven geschreven heb. 

Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met me op. Ik help je heel graag verder.

Liefs,
Sharon

Lees ook eens onderstaande blogs

Aromatherapie tijdens de zwangerschap
Etherische olie

Aromatherapie tijdens de zwangerschap

Aromatherapie tijdens de zwangerschap Is het gebruik van etherische olie veilig tijdens de zwangerschap? Deze vraag krijg ik met regelmaat. Ik weet dat ik mezelf

aromatherapie en allegieën
Gezondheid

Aromatherapie en allergieën

Aromatherapie en allergieën Aromatherapie en allergieën. Voordat je deze blog gaat lezen wil ik je verwijzen naar een blog dat ik vorig jaar heb geschreven

Scroll naar boven