Verzendkosten binnen NL €5,95

Bezorgen binnen Etten-Leur €2,50

Kosteloos ophalen in Etten-Leur

Verzenddagen woe t/m zat.

Inloggen

Stomen met etherische olie

Stomen met etherische olie

Stomen met etherische olie

Stomen: voor mij eentje in de categorie ‘you hate it or love it.’

Nou, ik vind er niks aan. Ik vind het saai, vervelend en ik word er licht claustrofobisch van. Met je al dichte neus onder een handdoek boven een bak heet water hangen.

Ben je al ontmoedigd geraakt? Ik hoop het niet want stomen kan echt verlichting geven en hoeft niet persé boven die bak heet water!

Hoe stomen met etherische olie?

Hoe?
Stomen kan via de klassieke manier met een kom heet water. (Geen kokend water!). Je voegt eventueel 1 tot maximaal 5 druppels etherische olie toe en je hangt 5 tot 10 minuten boven de hete stoom met een handdoek over je hoofd. Let erop dat je je ogen sluit! De damp met olie kan irriterend werken. Het is fijn om vooraf even je oogleden, wangen of eventueel je hele gezicht even in te smeren met een vette balsem. Herhaal dit 2 tot 3x per dag. Deze manier van stomen vind ik zelf niet fijn en ongeschikt voor kinderen.

Wat je ook kunt doen is een mok vullen met heet water, hieraan eventueel wat olie toevoegen en deze als een kop thee onder je neus houden terwijl je je favo serie binged! Je hebt dan geen handdoek over je hoofd waardoor je niet dat opgesloten gevoel krijgt.

Voor kinderen is een aromastream of eventueel een neusinhaler fijn. Een aromastream is een handig apparaatje dat een koude luchtstroom op gang brengt. Zet je kindje lekker in een warm gevuld badje of stromende douche met de badkamer dicht. Druppel eventueel een druppeltje olie tegen de douchewand zodat de moleculen worden meegenomen in de luchtstroom. Net zo fijn! Ook voor volwassenen heel eenvoudig in te zetten als je gaat douchen.

Recepten:

Fijn bij Covid-19: Meng een theelepel zout met 1 of 3 druppels pepermunt of 2 druppels ravintsara met 1 druppel lavendel.

Fijn bij hooikoorts: Voeg 1 tot 5 druppels van de volgende oliën toe aan het warme water om de neus te openen: Eucalyptus Globulus, eucalyptus smithii, eucalyptus radiata of pepermunt.

Fijn bij sinusitis: Voeg 2 of 3 druppels Tea Tree of Eucalyptus aan het warme water.

Fijn bij een verkoudheid: Voeg 2 of 3 druppels pepermunt toe aan het warme water. En mildere maar ook hele fijne olie om mee te stomen is Roomse Kamille. Gebruik hiervoor ook 2 of 3 druppels, heb je deze olie niet in huis? Pak dan een handje gedroogde Kamille of 2 theezakjes.

Let op! Stomen helpt niet om je verkoudheid sneller te genezen, wel geeft het verlichting van de klachten.

Heb je vragen n.a.v. deze blog? Neem gerust contact met me op! Ik help je graag verder.

Liefs,
Sharon

Lees ook eens onderstaande blogs

Aromatherapie tijdens de zwangerschap
Etherische olie

Aromatherapie tijdens de zwangerschap

Aromatherapie tijdens de zwangerschap Is het gebruik van etherische olie veilig tijdens de zwangerschap? Deze vraag krijg ik met regelmaat. Ik weet dat ik mezelf

aromatherapie en allegieën
Gezondheid

Aromatherapie en allergieën

Aromatherapie en allergieën Aromatherapie en allergieën. Voordat je deze blog gaat lezen wil ik je verwijzen naar een blog dat ik vorig jaar heb geschreven

Scroll naar boven