Verzendkosten binnen NL €5,95

Bezorgen binnen Etten-Leur €2,50

Kosteloos ophalen in Etten-Leur

Verzenddagen woe t/m zat.

Inloggen

Sinterklaas en aromatherapie

 

 

Welkom Sint en Piet! Of niet?

 

Vandaag was het dan ein-de-lijk zo ver. Sint en zijn Pieten zijn gelukkig toch goed aangekomen in ons land. En hoe! ✈️

Ik weet niet hoe het bij jullie thuis is, maar hier is het onrustig. De start van het Sinterklaasjournaal bracht veel spanning met zich mee. Onrust, moeite met in slaap komen, minder goed luisteren. Ook weet ik wat er komen gaat: ’s nachts wakker worden, vroeg weer wakker zijn, overprikkeld raken, huilen, spanning en boosheid. 

Goh, als je dit zo leest dan klinkt het vreselijk die Sinterklaas periode! Soms vind ik dat ook, en ben ik vaak blij dat het voorbij is. Maar het allergrootste deel van deze periode genieten we er heel erg van!

 

Om je kindje deze periode door te helpen kun je proberen om zo veel mogelijk duidelijkheid bieden.

 

Om je kindje deze periode door te helpen kun je proberen om zo veel mogelijk duidelijkheid bieden.

-Maak samen een schoenzet en/of aftelkalender. Kies bijvoorbeeld eens voor een dag even geen Sinterklaas prikkels.
-Skip het Sinterklaasjournaal en vervang dit eens door een lekkere wandeling na het eten, echt je zult merken hoe fijn dit is!
-Wij vragen Sinterklaas dit jaar om alvast te verklappen met een briefje in de schoen wat voor cadeautjes er gebracht worden op 5 december. Dat brengt hier thuis veel meer rust.
-En wist je dat Sinterklaas ook overdag weleens de schoenen vult? Dit hoeft echt niet altijd persé ’s nachts. Vraag het hem eens, en wedden dat hij ook bij jullie overdag gerust de schoenen wilt komen vullen ipv ’s nachts? Mogelijk slaapt je kindje hierdoor dan rustiger.

Het kan natuurlijk zijn dat jouw zoon of dochter hier helemaal geen last van heeft en deze periode prima kan handelen. Wij gaan daar allemaal op onze eigen manier mee om.

En ondanks dat alle grote mensen vaak goedbedoeld ‘hun’ moment van het Sinterklaasfeest met jouw kind willen vieren, probeer hierin wanneer nodig ook grenzen te stellen en dit te beperken wanneer je kindje hier gevoelig voor is. Creëer voldoende rust en schakeltijd en probeer de signalen die je kind afgeeft zo goed mogelijk op te pikken en serieus te nemen. Hoe moeilijk dit soms ook is.

 

Aromatherapie kan jou en je gezin deze periode ook ondersteunen!

 

Zo kun je je kindje lekker masseren wanneer het gespannen is of voor het slapen gaan. Dit met een massageolie met bv een druppeltje lavendel, mandarijn of Roomse Kamille eraan toegevoegd. Je kunt een lavendel of Roomse kamille hydrolaat verdampen in de diffuser of sprayen in de woon/slaapkamer of toevoegen aan het badwater van je kindje. Maak een rustgevende aroma inhaler voor in de schooltas of onder het kussen. Of je kunt gaan voor een rustgevende synergie in de diffuser wanneer je kindje al wat ouder is. Lavendel, Roomse kamille en mandarijn zijn fijne oliën voor onrust, spanning en moeite met slapen en erg geschikt voor kinderen! Vernevel liever pas etherische oliën in de slaapkamer vanaf 2 jaar. Dit hoeft ook echt niet de hele nacht en elke dag. Zet de diffuser voorafgaand aan het bed ritueel alvast aan, lees samen een verhaaltje in de slaapkamer waar de diffuser aan staat en zet hem bij het verlaten van de kamer wanneer je kindje gaat slapen weer uit. Zo’n klein lijfje moet hard werken om de etherische oliën weer af te breken. 

Speciaal voor jullie heb ik een ‘pietje paniek’ roomspray en olie mix toegevoegd aan de webshop. Een mix van rustgevende etherische oliën geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Je vindt ze onder de sectie ‘kind.’ ‘Heb je geen diffuser? Geen probleem! Dan kies je voor de roomspray!

Ik wens je plezier en ook succes toe de komende periode! Heb je vragen? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen!

Liefs,
Sharon

Lees ook eens onderstaande blogs

aromatherapie en allegieën
Gezondheid

Aromatherapie en allergieën

Aromatherapie en allergieën Voordat je deze blog gaat lezen wil ik je verwijzen naar een blog dat ik vorig jaar heb geschreven over hooikoorts en

Scroll naar boven