Verzendkosten binnen NL €5,95

Bezorgen binnen Etten-Leur €2,50

Kosteloos ophalen in Etten-Leur

Verzenddagen woe t/m zat.

InloggenSabaaydi Japanse gezichtsmassage

Sabaaydi Japanse gezichtsmassage

In de Japanse cultuur wordt het gezicht beschouwd als “de spiegel van de gezondheid”. Een Japanse Gezichtsmassage is een verfijnde massage die de oppervlakkige en diepe gezichtsspieren, drukpunten en meridianen behandelt volgens de Japanse medische traditie.

De Japanse gezichtsmassage is een eeuwenoude massage die zich door de jaren heen steeds verder heeft ontwikkeld en verfijnd. Deze gezichtsmassage is een bijzondere en ontspannende massage, die zijn uitwerking kan hebben op het hele lichaam.

Dat komt vooral doordat binnen deze massage gewerkt wordt met de drukpunten in het gezicht, die op de verschillende meridianen (energiebanen) liggen. De behandeling van de drukpunten stimuleert en harmoniseert de energiestroom van het lichaam (de levensenergie die de Japanners Ki noemen), waardoor energieblokkades kunnen worden opgelost en de energiestroom meer in evenwicht komt.

De Japanse gezichtsmassage biedt verlichting in geval van spanning, stimuleert een verdieping van de ademhaling en werkt daarmee ontspannend op lichaam en geest.
Naast het balanceren van de energiestroom door je lichaam, vermindert de massage spanning in je nek en je gezicht, stimuleert ze de doorbloeding van je gezichtshuid en stimuleert ze (door lymfedrainage) ook de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam.

Volg Flesjes vol natuur op social media!

Middels informatieve posts, geschreven vol enthousiasme en  op eigentijdse wijze hoop ik jou veilig en laagdrempelig te informeren over aromatherapie.

 Etherische oliën zijn hartstikke hip en voor iedereen! Van wollen vest tot panterprint!

Opbouw van de Japanse gezichtsmassage:
Korte zachte reiniging van decolleté, nek, gezicht
-Ontspannende schouder-/nekmassage

-Gezicht:

 • Gezichtsmassage
 • Energetische drukpuntmassage
 • Lymfedrainage

-Afsluitend een hoofd/haarmassage

De duur van de massage is ongeveer 60 minuten.

Omdat ook de hoofdhuid en het haar meegenomen worden tijdens de massage wordt het haar hierdoor mogelijk ook vet door de massage olie. Houd hier rekening mee bij het inplannen van je massage afspraak.

Indicaties waarbij de Japanse gezichtsmassage ondersteunend kan werken:

-Stress
-Spanningshoofdpijn
-Vermoeidheid
-Spijsverteringsproblemen
-Slaapproblemen

In de praktijk wordt deze massage vooral gegeven met als hoofddoel een diepe ontspanning. Bijkomend voordeel van een gezichtsmassage (zeker als je hem regelmatig ontvangt), is dat deze ook huid verbeterend kan werken. Bijv. bij rimpels en een slappe en/of doffe huid.

Contra-indicaties:

In de volgende gevallen is masseren niet verantwoord:

 • Hoge koorts/griep.
 • Ernstige hart- en vaatziekten.
 • Hoge bloeddruk (onderdruk hoger dan 95 mmHg).
 • Besmettelijke huidziektes, eczeem, acné, steenpuisten.
 • Trombose, pijnlijke spataderen en lokale ontstekingen, bloeduitstortingen.

Specifieke contra-indicaties voor de Japanse gezichtsmassage:

 • Bij mensen die onder psychiatrische behandeling zijn of eerder psychoses hebben gehad, kan deze massage niet worden uitgevoerd, tenzij de behandelend arts toestemming geeft.
 • Bij een nekhernia kunnen de nek- en schoudergrepen alleen voorzichtig worden uitgevoerd (of worden overgeslagen).
 • Bij zwangerschap wordt een drukpuntmassage sterk afgeraden en wordt deze massage alleen in overleg aangepast uitgevoerd.
 • Bij hevige acné kan deze massage niet worden uitgevoerd.
 • Bij ontstekingen in het gelaat (bijv. een koortslip) kan deze massage niet worden uitgevoerd.

In de volgende situaties is extra attentie vereist:

 • Bij diabetes kan een ontspanningsmassage geen kwaad, maar de bloedsuikerspiegel kan veranderen door de ontspanning, dus extra controle is vereist.
 • Mensen met kanker kunnen een ontspanningsmassage meestal gewoon ontvangen, maar ik wil hen vragen vooraf te overleggen met hun oncoloog.
 • Mensen die onder behandeling zijn bij een specialist wil ik vragen voorafgaand aan het aanvragen van een massage, dit met hun specialist te overleggen.

Overleg met een behandelend arts vooraf is altijd aan te bevelen. Neem bij twijfel gerust contact met ons op.

Praktisch

 • Omdat ook de hoofdhuid en het haar meegenomen worden tijdens de massage wordt het haar hierdoor mogelijk ook vet door de massageolie. Houd hier rekening mee bij het inplannen van je massage afspraak. Graag de haren los zonder gel of haarlak.
 • Tijdens de massage wordt gewerkt met vette olie en eventueel een etherische olie. Trek daarom ‘oude’ kleding aan. Olie vlekken gaan vaak niet meer uit kleding.
 • Voor contactlens dragers is het fijn om een bril op te zetten.
 

Deze massages worden enkel op de avonden en op zaterdag overdag binnen onze openingsuren
gegeven in de behandelruimte van Fysiotherapie praktijk van Gool in Etten-Leur op een comfortabele behandeltafel in een ontspannen sfeer. Parkeren kan aan de achterzijde van het gebouw. Parkeren aan de voorzijde van het gebouw is enkel voor vergunninghouders. Massages zijn te boeken via de onderstaande button of via info@flesjesvolnatuur.nl

Tarief : €65
Tijdsduur: Ongeveer 60 minuten
Locatie: Bij mij in de praktijk.

Betaling: Contant of via de webshop (geen pin mogelijkheid aanwezig)

Scroll naar boven