Verzendkosten binnen NL €5,95

Bezorgen binnen Etten-Leur €2,50

Kosteloos ophalen in Etten-Leur

Verzenddagen woe t/m zat.

Inloggen

Reuktraining na corona

Reuktraining na een corona besmetting

Ineens proef je niets meer, of ruik je die vieze prullenbak niet meer. Een periode van minder goed kunnen ruiken heeft iedereen wel eens. Meestal ten gevolge van een verkoudheid. Niet alleen je geur kan dan afnemen, maar ook je smaak. Hoewel een verkoudheid veel voorkomend is, kan reuk en smaakverlies ook een van de symptomen van een besmetting met covid zijn.

Het weefsel dat verantwoordelijk is voor het waarnemen van reukstoffen is het reukepitheel.

Maar wanneer daar een ontsteking ontstaat door bijvoorbeeld een virale bovenste luchtweginfectie dan kan het zijn dat je minder tot niets meer ruikt en/of proeft.

Ben je besmet geweest met het corona virus dan kan het zijn dat je, naast de fysieke klachten die je hier aan over kunt houden ook je geur en smaak verloren bent. Gemiddeld heeft zo’n 50% van de corona patiënten te maken met reuk- en/of smaakverlies. Hoewel dit bij een deel van de mensen binnen een paar weken herstelt, is er een grote groep die veel langer te maken heeft met dit verlies. Je kunt ook te maken krijgen met geurvervorming of zelfs geurhallucinaties. Voor de fysieke klachten bestaat er een covid revalidatietraject bij de fysiotherapeut. Voor geurverlies bestaat er geurtraining, bijvoorbeeld met hulp van een aromatherapeut.

Reuktraining is zinvol bij geurverlies. 

Met reuktraining train je de hersenen om geuren weer waar te nemen en te herkennen. Onderzoek toont aan dat reuk training vooral effect kan hebben bij mensen met geurverlies ontstaan door een infectie van de bovenste luchtwegen, bij geurverlies na een wond aan het hoofd of bij geurverlies door een onbekende oorzaak.

Heb je last van geurverlies, geurhallucinaties of geurvervorming? Dit heeft mogelijk een grote impact op je dagelijks leven en misschien zelfs wel op je mentale welzijn. Sommige mensen krijgen sombere gevoelens of ontwikkelen zelfs depressieve klachten.

Herken jij jezelf in het bovenstaande?

Dan zou ‘reuktraining’ mogelijk een optie voor je zijn. Graag bied ik jou dit aan. Je krijgt van mij alles wat je nodig hebt om te starten met deze training. Dit doe je niet alleen maar onder mijn begeleiding en volgens een uitgewerkt plan.

Volg Flesjes vol natuur op social media!

Middels informatieve posts, geschreven vol enthousiasme en op eigentijdse wijze hoop ik jou veilig en laagdrempelig te informeren over aromatherapie.

 Etherische oliën zijn hartstikke hip en voor iedereen! Van wollen vest tot panterprint!

4 Flesjes etherische olie, mijn begeleiding en voldoende motivatie en inzet is alles wat je nodig hebt om de reuktraining te volgen. Na 12 weken kun je de geurset die je van mij krijgt voor de eerste 12 weken eventueel inwisselen voor een andere set met nieuwe geuren. Elke set bevat 4 geurprofielen.

  • Een citrusgeur
  • Een kruidige geur
  • Een bloemige geur
  • Een prikkelende geur

Het is wetenschappelijk bewezen dat reuktraining kan helpen bij het herstel van het reukvermogen, helaas kan herstel niet gegarandeerd worden. Wel is het van belang dat je de training af maakt.

Het eerste resultaat wordt soms pas behaald na 6 tot 7 maanden. Het is dus erg belangrijk dat je gemotiveerd bent en blijft. Laat je niet ontmoedigen door de tijdsduur, er worden echt mooie resultaten mee behaald.

Vrij vaak komt het reukvermogen na ongeveer 2 weken weer als vanzelf weer terug. Wanneer dit niet het geval is dan kan reuk training zeer zinvol zijn. Door training van het reukvermogen help je de connectie tussen het reukorgaan en de hersenen weer te herstellen. Door deze stimulatie is het mogelijk dat je weer normaal kunt gaan ruiken.

Wat kost de geurset?

Een geurset voor 12 weken via Flesjes vol Natuur kost €35,- exclusief verzendkosten. In deze set vind je de 4 flesjes met etherische olie die je nodig hebt voor de training, een handleiding en mijn begeleiding bij de eerste 12 weken van je training. Na de periode van 12 weken is het mogelijk om de reuktraining te verlengen met andere geuren.

Denk jij dat je baat kunt hebben bij reuktraining? Neem contact met me op via info@flesjesvolnatuur.nl of vul het contactformulier in.

Scroll naar boven