Verzendkosten binnen NL €5,95

Bezorgen binnen Etten-Leur €2,50

Kosteloos ophalen in Etten-Leur

Verzenddagen woe t/m zat.

Inloggen

Luizen en etherische olie

 

 

Luizen en etherische olie!

 

Hallo allemaal! Wat fijn dat je dit leest. Ik ben naast aromatherapeut, samen met een luizenvader óók de luizenmoeder van groep 3!

Graag vertel ik wat meer over het bestrijden van hoofdluis, 𝘱𝘦𝘥𝘪𝘤𝘶𝘭𝘶𝘴 𝘩𝘶𝘮𝘢𝘯𝘶𝘴 𝘤𝘢𝘱𝘵𝘪𝘴. Luizen leven graag op de behaarde hoofdhuid, voeden zichzelf met bloed en verspreiden zich snel onder kinderen. Hoofdluis kan een vervelende jeuk veroorzaken als gevolg van een allergische reactie van de huid op het speeksel van de luis.

Bestrijden van hoofdluis kan soms best lastig zijn omdat hoofdluizen meer en meer resistent worden tegen reguliere bestrijdingsmiddelen.

Gelukkig hebben we etherische oliën! Met name oliën die cineol, terpineen-4-ol, eugenol, linalool en thymol bevatten, zijn geschikt om hoofdluizen aan te pakken. Enkel zijn veel van deze oliën geschikt voor kinderen! ❌

Tea tree is al jaren een succesvolle remedie tegen hoofdluis zonder het risico van resistentie. Dat wordt door verschillende onderzoeken bevestigd. Ook kan tea tree ingezet worden bij kinderen.

Tea tree doodt de luis maar het is vaak niet voldoende tegen neten. Daarom zal een behandeling met tea tree (eventueel met lavendel) moeten worden herhaald tot alle neten zijn uitgekomen. Dit duurt gemiddeld zo’n 10 dagen.

Tips bij hoofdluis!

 

-2 weken nauwkeurig kammen met een luizenkam, na gebruik wassen met water en lavendel of tea tree
-preventief 2 druppels tea tree of lavendel door het haar wrijven
-neem een kant en klare tea tree shampoo of een neutrale of natuurlijke shampoo en voeg zelf 60 druppels tea tree en eventueel 10 druppels lavendel toe aan 100ml. Laat de shampoo 10 min intrekken en spoel het daarna goed uit. Herhaal dit 3/4x per week gedurende een periode van 2 weken.

Let op! Bovenstaand advies is algemeen en er is geen rekening gehouden met contra-indicaties of persoonlijke situatie. Aromatherapie gaat vaak gepaard met maatwerk, neem daarom bij twijfel altijd contact op met een aromatherapeut!

De bovenstaande producten vind je terug in onze webshop! Neem bij vragen gerust contact.

Mijn bron; Drs. Harmen Rijpkema

Lieve groet,
Sharon 

Lees ook eens onderstaande blogs

Aromatherapie tijdens de zwangerschap
Etherische olie

Aromatherapie tijdens de zwangerschap

Aromatherapie tijdens de zwangerschap Is het gebruik van etherische olie veilig tijdens de zwangerschap? Deze vraag krijg ik met regelmaat. Ik weet dat ik mezelf

aromatherapie en allegieën
Gezondheid

Aromatherapie en allergieën

Aromatherapie en allergieën Aromatherapie en allergieën. Voordat je deze blog gaat lezen wil ik je verwijzen naar een blog dat ik vorig jaar heb geschreven

Scroll naar boven