Verzendkosten binnen NL €5,95

Bezorgen binnen Etten-Leur €2,50

Kosteloos ophalen in Etten-Leur

Verzenddagen woe t/m zat.

Inloggen

Grove den – Pinus Sylvestris

Grove den etherische olie

Grove Den – Pinus Sylvestris


Één van mijn favoriete oliën tijdens het griep en hoestseizoen is grove Den – Pinus Sylvestris!  En niet alleen bij mij, velen van jullie zijn al vaker terug gekomen voor een flesje dennenolie!

Den is erg breed inzetbaar, met name voor verkoudheden en luchtwegenklachten is het een hele fijne ondersteunende olie. Den werkt antiseptisch op de longen en heeft de kracht om alle ziektekiemen in de lucht te doden. Hierdoor zuiver je ook de omgevingslucht tijdens het verdampen! Een hele fijne bijkomstigheid is ook dat Den het immuunsysteem stimuleert. Dit alles bij elkaar maakt Den echt een top olie tijdens ziekte perioden.

Den ondersteunt met name de bovenste deel van de luchtwegen. Je kunt de olie het best verdampen in een stoombadje of in een diffuser. De etherische olie van Den maakt de luchtwegen schoon, bevordert het losmaken en uitscheiden van slijm in de luchtwegen en remt de eventuele aanwezige ontsteking. Dit maakt Den een erg fijne olie om in te zetten ter ondersteuning bij verkoudheden, hoest, griep, en keelpijn. Ook bij klachten veroorzaakt door bronchitis is Den een geschikte olie!

Den vergemakkelijkt de ademhaling wanneer er sprak is van benauwdheid. Niet voor niets dat de Alpen zo goed zijn voor je luchtwegen, daar staat het vol dennenbomen. Een hele fijne olie dus, die ook veilig ingezet kan worden bij kleinere kinderen in tegenstelling tot eucalyptus!

Let op! Bewaar Den etherische olie het liefst in de koelkast! Deze olie oxideert namelijk vrij snel  door het hoge gehalte aan monoterpenen. Zou je den dan op je huid gebruiken, dan is er kans op huid irritatie.

Je scoort deze olie ook in onze webshop! 

*Heb je medische klachten, gebruik je medicatie, ben je zwanger of geef je borstvoeding? Raadpleeg dan eerst je arts voordat je etherische oliën gaat gebruiken. Etherische oliën vervangen geen medicatie.*

Lees ook eens onderstaande blogs

Aromatherapie tijdens de zwangerschap
Etherische olie

Aromatherapie tijdens de zwangerschap

Aromatherapie tijdens de zwangerschap Is het gebruik van etherische olie veilig tijdens de zwangerschap? Deze vraag krijg ik met regelmaat. Ik weet dat ik mezelf

aromatherapie en allegieën
Gezondheid

Aromatherapie en allergieën

Aromatherapie en allergieën Aromatherapie en allergieën. Voordat je deze blog gaat lezen wil ik je verwijzen naar een blog dat ik vorig jaar heb geschreven

Scroll naar boven