Verzendkosten binnen NL €5,95

Bezorgen binnen Etten-Leur €2,50

Kosteloos ophalen in Etten-Leur

Verzenddagen woe t/m zat.

Inloggen

Griep, verkoudheid en aromatherapie

 

Etherische oliën tijdens het griepseizoen?

 

Het is zo ver! Snot, keelpijn, hoesten, hoofdpijn en je neus zit dicht. We zijn verkouden!

Aromatherapie is perfect in te zetten tijdens dit seizoen. Hieronder heb ik een aantal fijne simpele tips voor jullie.

❗️Maar let op, hierbij is geen rekening gehouden met persoonlijke situaties en enkel geschikt voor volwassenen!

Weerstand
Ondersteun je weerstand met e.o. Hoe? Dat lees je in mijn eerdere blog! 

Keelpijn

  • -Verdun 2 druppels tijm ct thuyanol in theelepel vette plantolie en breng dit aan op de lymfeklieren. Zo’n 3 a 4x per dag vanaf het begin van de klachten. Bedek na het aanbrengen de hals met een warme sjaal. Voor kortdurend gebruik.
  • -Maak een gorgeldrank van heet water, honing en citroen e.o. Laat het wat afkoelen en gorgel hiermee je keel, spuug het daarna uit. Zo’n 3 a 4x per dag.
  • -Flinterdunne citroenschijfjes in een wikkel om je hals, de wervels vrijlaten en bedekken met een sjaal of wollen wikkel.

Neusverkoudheid
Inhaleer eucalyptus e.o vanaf een zakdoek, persoonlijke inhaler of voeg 1 of 2 druppels toe aan heet water om te stomen, eventueel met 1 of 2 dr. tijm. Herhaal wanneer nodig.

Hoofdpijn
Verdun 1 of 2 druppels pepermunt met ongeveer een theelepel vette olie en masseer dit in op de plek waar de hoofdpijn zit. Herhaal wanneer nodig. Je kunt ook een koud kompres maken met pepermunt hydrolaat of etherische olie. Neem een schaal koud water, druppel hierin maximaal 2 druppels pepermunt etherische olie en roer het goed door elkaar. Neem een doek, bijvoorbeeld een hydrofiele lap. Haal deze door de schaal met water en wring hem goed uit. Leg hem daarna een kwartiertje op je hoofd. Kijk uit bij de ogen! Ga je liever voor kant en klaar? In onze webshop vind je ook een kant en klare roller bij hoofdpijn! 

Borstverkoudheid
Smelt 2 el cocos en 2 el shea au bain marie. Laat het afkoelen en voeg  8dr. zwarte spar, 8 dr. pepermunt en 4 dr. lavendel toe. Laat het stollen en smeer het op de borst. Of maak een borstkompres van een vette plant olie met tijm en rozemarijn. Neem hiervoor een 1% verdunning. Bedruppel een hydrofiele lap, warm deze in een boterhamzakje op tussen 2 kruiken en breng aan op de borst. Dek het kompres af met bijvoorbeeld een andere hydrofiele doek en daarop eventueel een wolletje. Laat het mimimaal 15 en maximaal 15 minuten op je borst zitten. Herhaal dit zo’n 3 a 4x per dag. Het kompreslapje bewaar je in een open boterhamzakje en dit kun je tot ongeveer 6x gebruiken. Bedruppel tussendoor eventueel even wat bij. 

Hoesten
Voetbad met 2,5ml hydrofiele olie met daarbij 2 dr. laurier, 2 dr. kajeput. Of stomen/verdampen met 1dr. laurier, 2dr kajeput.

Ophoesten
Hoestbuien omdat het ophoesten moeizaam gaat? Verdamp dan wierook, den, ravintsara, mirre, eucalyptus, mirte of een combinatie hiervan. Deze oliën hebben slijmoplossende eigenschappen.

Koorts
Snijd flinterdunne citroen plakjes en doe deze onder je voeten in je sokken. 

Ga je liever voor kant en klaar?
Mijn webshop staat vol voor je! De Davos mix olie om te inhaleren/stomen of een roller voor op de borst. De cold comfort kant en klare inhaler van primavera. Maak je hem liever zelf? Ga dan voor de mix olie! Of wat denk je van de Ravintsara winterbescherming?

Binnenkort volgt er een blog met kinderrecepten voor tijdens het griepseizoen.

Heb je vragen? Ik help je graag verder!

Liefs,

Sharon

Lees ook eens onderstaande blogs

Aromatherapie tijdens de zwangerschap
Etherische olie

Aromatherapie tijdens de zwangerschap

Aromatherapie tijdens de zwangerschap Is het gebruik van etherische olie veilig tijdens de zwangerschap? Deze vraag krijg ik met regelmaat. Ik weet dat ik mezelf

aromatherapie en allegieën
Gezondheid

Aromatherapie en allergieën

Aromatherapie en allergieën Aromatherapie en allergieën. Voordat je deze blog gaat lezen wil ik je verwijzen naar een blog dat ik vorig jaar heb geschreven

Scroll naar boven