Verzendkosten binnen NL €4,95

Bezorgen binnen Etten-Leur €2,50

Kosteloos ophalen in Etten-Leur

Verzenddagen woe t/m zat.

Inloggen

Etherische oliën als collector’s item?

Delen op social media

 

 

Etherische oliën als collector’s item?

 

Soms lijkt het er op dat etherische oliën worden gezien als collector’s items. Flesjes in alle kleuren en maten uitgestald in de meest mooie kastjes of op planken.

Ik kan niets anders zeggen dan dat het er prachtig en stijlvol uitziet en dat ik vind dat etherische oliën ook echt deze eer en lof verdienen. Ze zijn namelijk krachtig, wonderlijk samengesteld en kunnen zo veel voor ons betekenen. Dat verdient alle aandacht!

 

Ik ben dan ook blij te zien dat aromatherapie steeds meer aandacht krijgt en het geiten wollen sokken imago verder verdwijnt. Vele mooie merken besteden aandacht aan vormgeving, en daardoor zien die flesjes er ook nog eens hartstikke hip en aantrekkelijk uit!

 

Een keerzijde daarvan vind ik, en geloof me, ik betrap mijzelf er ook op, dat oliën steeds vaker gezien worden als collector’s item.

 

Want je wilt je maandelijkse spaardoel halen of dat ene flesje dat ‘moet’ je nog hebben. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Wanneer je een flesje etherische olie aanschaft dan vraag je veel van de natuur. In een zo’n klein flesje gaat vaak kilo’s aan plantmateriaal. Voor 1 liter rozen olie is er bijvoorbeeld zo’n 3 tot 10 duizend kilo bloemen nodig. Als je daar eens bij stil staat, dan realiseer je jezelf misschien wel dat we met elkaar veel nemen uit de natuur. En als je dan ook nog bedenkt dat deze flesjes een houdbaarheidsdatum hebben en met regelmaat in de kast of zelfs prullenbak belanden dan ben ik van mening dat we soms weleens wat bewuster stil mogen staan bij de aankoop van een flesje etherische olie.

Dus mijn vraag aan jou, en een belofte aan mezelf, sta de volgende keer eens bewust stil bij de aankoop van je etherische oliën. Heb ik ze ECHT nodig, of kan het nog even wachten….

Maar Sharon, jij hebt toch een webshop? Jíj wil toch dat we kopen?!

Natuurlijk! Maar het liefst wel bewuste aankopen met aandacht voor de natuur.

Met deze blog wil ik je absoluut niet de les lezen, maar een stukje bewustwording naar onszelf en dankbaarheid richting de natuur creëren.

Onderaan deze blog  een prachtig filmpje van Chi natural life, over de afkomst van etherische oliën. Ik word daar dan toch wel even stil van. 

Liefs,
Sharon 

 

 

Lees ook eens onderstaande blogs

Etherische olie

Weerstand verhogen met etherische olie?

  Weerstand verhogen met etherische oliën?   Kan dat? Ja, dat kan!  Regelmatig lees ik op de socials tips om met etherische oliën je weerstand

Meltdowns en aromatherapie
Aromatherapie en kinderen

Meltdown

  ‘De Meltdown’     @lerenspelenmetjekind herinnerde mij nog net voor de start van het schooljaar aan ‘de meltdown’. En dat deze er bij kunnen

Scroll naar boven