Verzendkosten binnen NL €5,95

Bezorgen binnen Etten-Leur €2,50

Kosteloos ophalen in Etten-Leur

Verzenddagen woe t/m zat.

Inloggen

Chi natural life

De afgelopen 25 jaar heeft Chi een hele serie effectieve, doelmatige mix oliën ontwikkeld. Voor ieder moment van de dag, voor ieder seizoen en voor iedere gewenste sfeer vind je hier de juiste mix olie.

  • Haal de seizoenen in huis
  • Effectieve mixen
  • Geurbestrijding

Resultaat 1–32 van de 68 resultaten wordt getoond

Chi filosofie

Over de hele wereld groeien op dit moment de bloemen, kruiden, planten en bomen die ons later dit jaar de kostbare essentiële olie geven. Chi Natural Life is al meer dan 40 jaar verbonden met de wereldwijde natuur. Over de hele wereld selecteren zij de beste, 100% natuurlijke grondstoffen voor hun producten. Ze werken enkel met de meest recente oogsten, direct van de boer of producent die vaak en wanneer mogelijk van biologische kwaliteit zijn. Als merk focussen zij zichzelf al sinds 1979 op het ontwikkelen van natuurzuivere en eerlijke producten voor de gezondheid van mens en dier.

Herkomst

In elk proces is het bewaken en controleren van kwaliteit de eerste prioriteit van Chi. Het mooie van grondstoffen is dat zij in het land van herkomst in veel gevallen een geweldige geschiedenis hebben. In vele culturen zijn grondstoffen zoals essentiële oliën, vette plant oliën en hydrolaten een belangrijk onderdeel van de plaatselijke samenleving en economie, mensen zijn ervan afhankelijk voor gezondheid en lichaamsverzorging. Chi biedt de garantie van 100% natuurzuivere essentiële oliën, plantoliën, hydrolaten en natuurproducten, zonder toevoegingen sinds 1979.

Kwaliteit

Bij een etherische olie zou je de eigenschappen, geur en werking kunnen vergelijken met wijnen, ze zijn afhankelijk van tal van factoren zoals klimaat, bodemgesteldheid, luchtkwaliteit, expertise van de boer, correcte manier van destillatie en de wijze van bewaren. Vroeger kwamen de beste wijnen uit Frankrijk en Italië, maar dit idee is inmiddels achterhaald. Dit geldt natuurlijk ook voor etherische oliën. Lavendel moest uit Frankrijk komen, maar inmiddels weten we dat er ook een goede kwaliteit lavendel uit de rozenvallei in Bulgarije komt.Chi koopt direct bij de boer of producent in om optimale versheid, zuiverheid en kwaliteit te kunnen garanderen. Omdat Chi alleen voor de hoogste kwaliteit gaat, kan het voorkomen dat een product niet geleverd kan worden als de beste en/of biologische kwaliteit niet beschikbaar is. Als het een jaar is geweest met een verandering qua weer, bijvoorbeeld veel meer zon of veel meer regen, kan het zijn dat de oogst lager is. Vaak betekent dit ook een mindere kwaliteit. Daarom beoordeelt Chi altijd verschillende batches van verschillende boeren en kiezen we de beste kwaliteit van dat moment.

Cultivar, wild of bio?

Chi onderscheidt een drietal verschillende soorten etherische olie: cultivar, wild en bio. De voorkeur voor een kwaliteit kan persoonlijk zijn, of de geur kan de doorslag geven:

Cultivar zijn gecultiveerde planten, afkomstig van één van de boeren waar Chi nauw mee samenwerkt. Het zijn geen biologisch gecertificeerde oliën, maar dit wil niet zeggen dat de kwaliteit minder is of dat ze per definitie niet biologisch zijn. Sommige van deze boeren zijn te klein om zich te laten certificeren of zijn de kosten hiervoor simpelweg te hoog.

Wild wil zeggen dat het plantenmateriaal in het wild is verzameld met toestemming van de regionale overheden. Uiteraard worden alle oliën door middel van laboratoriumonderzoek gecontroleerd.

Bio geeft aan dat een olie biologisch is gecertificeerd. Chi is sinds 1993 onder nummer 1579 aangesloten bij de SKAL, een onafhankelijke, door de Nederlandse overheid gecertificeerde organisatie. De SKAL controleert producten op biologische oorsprong en verwerking. Hiervoor kan een biologisch keurmerk worden gegeven. Het SKAL-lidmaatschap stelt Chi in staat deze biologische kwaliteit producten te voeren wanneer deze beschikbaar zijn.

Producten Chi natural life

Bij Flesjes vol Natuur kun je de gehele collectie van Chi, inclusief die van de essential cosmetics bestellen. Denk hierbij aan etherische oliën, diffusers, vette planten oliën, natuurlijke verzorgingsproducten etc. Via de webshop een deel van het assortiment te bestellen.

Staat er een product niet tussen wat je toch graag zou willen hebben? Stuur me dan even een berichtje want dan bestel ik het voor je!

Scroll naar boven

Let op: langere verwerkingstijd voor bestellingen in de webshop

De laatste weken van mijn zwangerschap zijn aangebroken. Ik voel dat ik niet meer mee kan in het normale tempo.

Ik wil jullie daarom vragen om wat meer geduld. De verwerkingstijd van jullie bestellingen kan langer zijn dan gewend.

Het beantwoorden van jullie mails en berichten kan ook langer duren.

Aannames voor coachingstrajecten en consulten staan tijdelijk op stop. Na de kraamperiode worden deze weer opgepakt. Aanmelden hiervoor kan wel!

Dankjewel voor je begrip!

Vakantie 13 t/m 25 oktober

We zijn met vakantie van 13 tot en met 25 oktober.

Gedurende deze periode worden er geen pakketten verzonden. Je kunt echter gerust een bestelling plaatsen, maar houd er rekening mee dat deze pas na 25 oktober zal worden verzonden.